Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Koning: het zijn fantastische Spelen

Koning: het zijn fantastische Spelen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Koning Willem-Alexander omschrijft de Olympische Spelen in Rio als ,,fantastische Spelen''.

Deel dit artikel op social media

 ,,Iedereen geeft het uiterste om er het mooiste van te maken'', zei de koning dinsdag na een bezoek aan het olympisch dorp tegen het ANP.

De koning zag ,,onverwachte successen, natuurlijk ook persoonlijke teleurstellingen'', zo zei hij. ,,Maar het mooiste waar we vanuit moeten gaan is dat iedereen zijn uiterste best doet en hier alles geeft op de Olympische Spelen om een topprestatie neer te zetten. En om dat te mogen zien is fantastisch."

Willem-Alexander bezocht het olympisch dorp samen met koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Ariane en Alexia. Zij werden ontvangen door chef de mission Maurits Hendriks. De Oranjes voerden in het atletendorp gesprekken met verschillende sporters. De koning woont sinds zondag met zijn gezin olympische wedstrijden bij.

Zo zaten zij maandag op de tribune bij het turnen en zagen Sanne Wevers op de balk een gouden medaille winnen. Dinsdagavond waren ze ook aanwezig bij het turnen, waar ze verschrikt Epke Zonderland van de rekstok zagen vallen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!