Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kogelstootster Boekelman uitgeschakeld

Kogelstootster Boekelman uitgeschakeld

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Kogelstootster Melissa Boekelman is er bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige atlete stootte vrijdag in de kwalificaties naar een afstand van 17,69 meter en daarmee hoorde ze niet bij de beste twaalf. Boekelman eindigde als vijftiende, ze kwam 7 centimeter tekort voor een finaleplaats.

De geboren Dordtse, die in 2014 als bobsleester deelnam aan de Winterspelen van Sotsji, wist zich pas op het laatste moment te kwalificeren voor Rio. Een persoonlijk record van 18,36 meter op een wedstrijd in België kort na de EK atletiek in Amsterdam leverde haar op de valreep een olympisch ticket op.

De Nieuw-Zeelandse tweevoudig olympisch kampioene Valeria Adams noteerde in de kwalificatie de verste stoot met 19,74 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Melissa aan!