Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Judoka Anicka van Emden pakt brons

Judoka Anicka van Emden pakt brons

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Anicka van Emden heeft Nederland dinsdag aan de tweede medaille geholpen bij de Olympische Spelen. De judoka versloeg in de klasse tot 63 kilogram de Braziliaanse Mariana Silva in de strijd om het brons met een yuko.

Deel dit artikel op social media

Van Emden was op de herkansingen aangewezen na een kansloze nederlaag eerder op de dag in de kwartfinale tegen de als tweede geplaatste Française Clarisse Agbegnenou. In de eerste herkansingsronde rekende de 29-jarige Rotterdamse vervolgens af met de de Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher (yuko). Ook voor Mariana Silva bleek de Nederlandse te sterk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anicka aan!