Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jonker leidt hockeysters langs Zuid-Korea

Jonker leidt hockeysters langs Zuid-Korea

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeysters hebben maandag in Rio de Janeiro ook de tweede groepswedstrijd met fraaie cijfers gewonnen. Oranje was met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea, de nummer acht van de wereldranglijst.

Deel dit artikel op social media

Kelly Jonker blonk uit bij de titelhouder met drie treffers.Oranje opende zondag het olympisch toernooi met een ruime zege op Spanje (5-0). De Nederlandse ploeg speelt woensdag tegen China.

De titelhouder is in groep A na twee speelronden als enige ploeg nog zonder puntverlies en zonder tegengoal.In het team van bondscoach Alyson Annan speelde Willemijn Bos haar honderdste interland. De 28-jarige verdedigster raakte vier jaar geleden vlak voor het begin van Londen 2012 zwaar geblesseerd aan haar knie. Daardoor moest ze het hele toernooi aan de kant blijven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly, Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!