Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jonker: je moet soms een beetje mazzel hebben

Jonker: je moet soms een beetje mazzel hebben

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Drie keer scoren in een interland op een groot toernooi is weinig hockeyers gegeven. Kelly Jonker echter deed het maandag tegen Zuid-Korea (4-0) tijdens het olympisch toernooi in Rio de Janeiro voor de tweede keer in haar loopbaan.

Deel dit artikel op social media

"Twee jaar geleden maakte ik in onze openingswedstrijd tegen Japan op het WK in Den Haag ook drie doelpunten. Ach, je moet gewoon een beetje mazzel hebben. Bijna alles viel goed in deze wedstrijd, vooral dankzij mijn ploeggenoten. Zij hebben mij de kansen gegeven en gelukkig was ik scherp genoeg om drie keer tot scoren te komen. Ik ben nu even blij en trots, maar dinsdag gaat het vizier weer op onze komende tegenstander China.''

De 26-jarige aanvalster van Amsterdam was bij Peking 2008 (als reserve buiten het olympisch dorp) en Londen 2012 ook al van de partij. "Toch waren dit pas mijn eerste olympische treffers. Het is nog vroeg in het toernooi, dus wat mij betreft komen er nog veel meer bij. De basis is hier nu gelegd, zowel voor het team als voor mij persoonlijk.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly aan!