Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeroen Dubbeldam draagt Nederlandse vlag tijdens opening Rio 2016

Jeroen Dubbeldam draagt Nederlandse vlag tijdens opening Rio 2016

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Springruiter Jeroen Dubbeldam gaat vrijdag als vlaggendrager TeamNL voor tijdens de opening van de Olympische Spelen Rio 2016. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks vandaag bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

De springruiter is de opvolger van windsurfer Dorian van Rijsselberghe, die vier jaar geleden in Londen de vlaggendrager was. Bij de Winterspelen, twee jaar later in Sotsji, viel de eer te beurt aan schaatsster en shorttrackster Jorien ter Mors.

Dubbeldam (43) won in Sydney 2000 Olympisch goud. In 2014 pakte hij goud op de Wereldruiterspelen in Caen en een jaar later werd hij Europees kampioen. "Hij is een van de weinig ruiters die al deze drie titels heeft veroverd", aldus Hendriks. "Ik ben heel trots op onze vlaggendrager."
 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!