Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters groepswinnaar na zege op Duitsland

Hockeysters groepswinnaar na zege op Duitsland

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeysters hebben de groepsfase bij de Olympische Spelen afgesloten met een overwinning. Het team van bondscoach Alyson Annan versloeg zaterdag in het Olympic Hockey Centre in Rio de Janeiro de Duitse vrouwen met 2-0.

Deel dit artikel op social media

Het openingsdoelpunt kwam in de vijfde minuut op naam van Xan de Waard. Aan het einde van het derde kwart besliste Kitty van Male, op aangeven van Lidewij Welten, de wedstrijd met een tweede treffer.

Nederland eindigde met dertien punten als winnaar in groep A. De regerend olympisch kampioen wist de voorbije week alleen niet te winnen van Nieuw-Zeeland (1-1).

De groepswinst lijkt eerder een nadeel dan een voordeel. Argentinië eindigt in poule B normaal gesproken als vierde en is maandag in de kwartfinale de tegenstander van Oranje. Vier jaar terug in Londen speelden die twee landen de olympische finale. Nederland won toen met 2-0. Argentinië is momenteel de nummer twee van de wereld. Als de Australische vrouwen later op zaterdag gelijkspelen of winnen van het al uitgeschakelde Japan, is Argentinië definitief vierde en dus tegenstander van de ploeg van Annan.

Bij het mannentoernooi heeft Nederland het ook al niet getroffen. De nummer twee van de wereld (tweede in groep B op de Spelen) neemt het zondag op tegen wereldranglijstaanvoerder Australië (derde in poule A).

In Londen, bij de vorige Zomerspelen, werd nog gewerkt met een ander systeem. Van de twee poules van zes landen gingen alleen de nummers een en twee door. Zij speelden in de halve finales tegen de nummers een en twee andere de andere poule. In Rio blijven nu voor het eerst op de Spelen ook de nummers drie en vier uit de poule langer in het toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!