Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters moeten genoegen nemen met gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland

Hockeysters moeten genoegen nemen met gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeysters hebben vrijdag op de Olympische Spelen niet kunnen winnen van Nieuw-Zeeland. Het vierde groepsduel van Oranje eindigde in 1-1 na een late tegentreffer, de eerste die de ploeg van bondscoach Alyson Annan moest incasseren op het olympische hockeytoernooi.

Deel dit artikel op social media

Oranje kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt uit een strafcorner van Maartje Paumen. In de tweede helft kreeg Nieuw-Zeeland grote kansen en stond de titelverdediger onder druk.

Anita McLaren trof bijvoorbeeld de paal uit een strafcorner, maar Oranje bleef lang overeind met veel dank aan keepster Joyce Sombroek. Nieuw-Zeeland kreeg de verdiende treffer iets meer dan een minuut voor het laatste fluitsignaal. Kayla Whitelock scoorde.

Nederland was al zeker van een plek in de kwartfinale en stevent ondanks het gelijkspel af op winst in poule A. Zaterdag speelt Oranje nog tegen Duitsland dat na vier van de vijf duels tweede staat in de groep met zeven punten.

In de kwartfinale dreigt voor Oranje een confrontatie met aartsrivaal Argentinië. Bij winst in de poule komt Nederland in de kwartfinale uit tegen de nummer vier uit poule B. Argentinië staat in die groep na vier duels met slechts drie punten stevig op de vierde plek.

In de finale van de Champions Trophy werd Nederland eerder deze zomer nog verslagen door de Argentijnse hockeysters.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!