Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters in finale tegen Groot-Brittannië

Hockeysters in finale tegen Groot-Brittannië

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeysters spelen om het olympisch goud in Rio de Janeiro tegen de Britse vrouwen. Groot-Brittannië was woensdag in de halve finale veel te sterk voor Nieuw-Zeeland: 3-0. De finale is vrijdag.

Deel dit artikel op social media

De Britse ploeg steekt in grote vorm tijdens deze Spelen. Het team van bondscoach Craig Keegan won tot en met de halve finale alle wedstrijden in Rio. Alexandra Danson nam tegen Nieuw-Zeeland de eerste en de derde goal voor haar rekening. Helen Richardson-Walsh, volgend seizoen actief voor Bloemendaal, scoorde de tweede.

Het Britse team kwam zes keer uit op de Olympische Spelen en haalde twee keer brons: in 1992 in Barcelona en in 2012 in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!