Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeymannen eenvoudig langs Canada

Hockeymannen eenvoudig langs Canada

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeymannen hebben maandag hun derde wedstrijd in het olympisch toernooi gewonnen. Tegen Canada werd het eenvoudig 7-0. Nederland staat na drie duels met zeven punten tweede in poule B, achter Duitsland dat drie krappe zeges op rij noteerde.

Deel dit artikel op social media

Seve van Ass opende in de negende minuut de score voor Oranje uit een strafcorner. Jeroen Hertzberger kreeg vervolgens een paar kansjes om de score te verdubbelen maar kreeg de bal niet langs doelman David Carter. Canada loerde op de counter en stelde doelman Jaap Stockmann enkele keren op de proef.

In het tweede kwart bracht de strafcorner opnieuw uitkomst voor Nederland. Mink van der Weerden sleepte de bal feilloos de hoek van een kansloze lijnverdediger in. Hertzberger tilde Oranje vervolgens op slag van rust naar 3-0.

In het derde kwart was het opnieuw Hertzberger die scoorde, dit keer op aangeven van Jorrit Croon. In het vierde kwart tilde Oranje via tweemaal Van der Weerden en eenmaal Kemperman de eindstand naar 7-0. Nederland is net als Duitsland verzekerd van een plaats in de kwartfinales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mink, Valentin, Robbert, Sander, Seve, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!