Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyers winnen moeizaam van India

Hockeyers winnen moeizaam van India

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeyers hebben donderdag het vierde groepsduel op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Max Caldas was nipt te sterk voor India: 2-1.

Deel dit artikel op social media

Door de zege gaat Oranje met tien punten voorlopig aan kop in groep B. Duitsland volgt met negen punten, maar komt later op de dag nog in actie tegen Argentinië.

India bezet de derde plaats en heeft vier punten minder dan Nederland, dat net als Duitsland al verzekerd is van een plek in de kwartfinales. Beide landen treffen elkaar vrijdag om 18.30 uur.

Nederland en India maakten er een weinig aantrekkelijke eerste helft van. In de eerste fase van de wedstrijd was het vooral aftasten geblazen. Kansen werden er zelden gecreëerd en beide ploegen wisten zelfs geen enkele strafcorner te forceren.

In de tweede helft was de amusementswaarde een stuk hoger. In de tweede minuut van het derde kwart kreeg Oranje zijn eerste strafcorner. Mink van der Weerden stuitte in eerste instantie nog op de keeper van India, maar op de knap ingeschoten rebound van Rogier Hofman had de sluitpost geen antwoord: 1-0.

Kansloos

Lang kon Nederland echter niet genieten van de voorsprong. Acht minuten voor het einde van het derde kwart was het al weer gelijk. Doelman Jaap Stockmann kon de eerste strafcorner van India nog onschadelijk maken, maar was luttele seconden later kansloos bij de van richting veranderde tweede poging van Raghunanth Vokkaliga: 1-1.

Oranje ging in het vierde en laatste kwart vol op jacht naar de zege en kreeg daar ook genoeg kansen op. India werd steeds meer naar achteren gedrukt en moest een aantal strafcorners weggeven. De keeper van India toonde zich aanvankelijk een sta-in-de-weg, maar moest in de slotfase capituleren op de harde schuiver van Van der Weerden: 2-1.

Nederland stond in de laatste minuten van het duel toch nog even onder druk, maar overleefde een paar hachelijke momenten voor het eigen doel en de nodige strafcorners.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Robbert, Sander, Seve, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!