Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyers vol ongeloof en schaamte

Hockeyers vol ongeloof en schaamte

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Middenvelder Robbert Kemperman verborg zijn gezicht uit pure wanhoop in zijn shirt en aanvaller Billy Bakker staarde met holle ogen vol ongeloof voor zich uit in de dug-out. De even onverwachte als pijnlijke nederlaag tegen België (1-3) in de halve finale van het olympisch hockeytoernooi kwam keihard aan in de Nederlandse ploeg.

Deel dit artikel op social media

Aanvoerder Robert van der Horst beaamde met een bedroefd gezicht, dat het contrast tussen de kwartfinale tegen wereldkampioen Australië (4-0) en het ontnuchterend duel met België heel groot was. "Daar heb ik nu even geen verklaring voor'', mompelde de 31-jarige verdediger, die het moeilijk had tegen de speelse aanvallers. "Dat is ook niet aan mij. We hebben verdiend verloren. We hebben heel veel technische fouten gemaakt. We konden niet omgaan met de druk die België uitoefende. We waren verdedigend niet goed genoeg inderdaad.''

Mink van der Weerden, die één keer scoorde uit vijf strafcorners, wist ook niet waarom Oranje het wel kon tegen Australië en niet tegen België. "Als we het wel hadden geweten, hadden we het in de wedstrijd wel opgelost'', sprak de verdediger bedrukt. "We verloren gewoon bijna alle persoonlijke duels. Dat mogen we onszelf echt aanrekenen. Toch voelt dit niet als een stap achteruit in onze ontwikkeling. Goud is niet meer haalbaar, nu gaan we voor brons. Natuurlijk hecht ik daar nog waarde aan.''

Van der Horst wilde evenmin spreken van een mislukte olympische missie. "Deze nederlaag doet niets af aan de weg die we twee jaar geleden onder Max zijn ingeslagen. Eén slechte dag kan niet de hele reis bepalen. Alles klopte tot dusver, deze wedstrijd paste totaal niet bij ons. We kwamen voor goud naar Rio en moeten nu op voor brons. Daardoor is de teleurstelling nu ook zo groot bij ons.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Robbert, Sander, Seve, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!