Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyers lopen finale mis na verrassende nederlaag tegen België

Hockeyers lopen finale mis na verrassende nederlaag tegen België

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeyers zijn er dinsdag niet in geslaagd om de finale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te bereiken. België was in de halve eindstrijd verrassend met 3-1 te sterk. 

Deel dit artikel op social media

Nederland stond na een klein halfuur spelen al op een 2-0 achterstand. Mink van der Weerden maakte in het tweede kwart nog wel de aansluitingstreffer, maar België vergrootte de marge na 45 minuten weer naar twee: 3-1.

Nederland was zondagnacht in de kwartfinale nog veel te sterk voor wereldkampioen Australië: 4-0. Vier jaar geleden in Londen pakten de hockeyers zilver.

De ploeg van bondscoach Max Caldas moet het nu tegen Duitsland opnemen in de strijd om het brons. De Nederlandse mannenploeg wacht al sinds de Spelen van Sydney in 2000 op een olympische titel.

Beter

België, voor de eerste keer in de halve finale van een olympisch toernooi, was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Alleen in de beginfase was Nederland even gevaarlijk. De eerste strafcorner van Van der Weerden leverde geen treffer op.

Vlak voor de rust wist België op voorsprong te komen door optimaal te profiteren van zwakheden in de Nederlandse defensie. Loïck Luypaert en John-John Dohmen zorgden voor een Belgische voorsprong: 2-0.

Oranje maakte nog vlak voor rust de aansluitingstreffer. Van der Weerden mocht wederom aanleggen na een strafcorner en zag zijn inzet via een Belg in het doel belanden: 2-1. 

Sloom

Nederland slaagde er na de pauze echter niet in om de gelijkmaker te forceren. Florent van Aubel zorgde in het vierde kwart namens het betere België voor een veilige marge: 3-1.

Caldas was na afloop tegen de NOS duidelijk in zijn commentaar. "De spelers hebben zichzelf in de steek gelaten. Ze waren een beetje sloom. We zakken niet door het ijs, maar hebben gewoon slecht gespeeld."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Robbert, Sander, Seve, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!