Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Herstel hockeyers tegen Ierland: 5-0

Herstel hockeyers tegen Ierland: 5-0

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse hockeyers hebben zich in het olympisch toernooi gerevancheerd voor de teleurstellende start tegen Argentinië, toen een voorsprong van 3-1 werd weggegeven. Dat ging zondag ten koste van Ierland. Oranje zegevierde dik verdiend met 5-0.

Deel dit artikel op social media

Het team van bondscoach Max Caldas speelde vooral voor rust, die bij 2-0 aanbrak, uitstekend. Het tempo was hoog en het technisch vernuft aanzienlijk beter dan bij de Ieren.Mink van der Weerden (strafcorner) en de jeugdige Jorrit Croon scoorden al in het eerste kwart.

De treffer van de talentvolle HGC'er, die dinsdag zijn achttiende verjaardag viert, waren de herhalingen meer dan waard. Hij reageerde zeer alert op een harde voorzet van Rogier Hofman. Zijn tip-in vloog onhoudbaar in het dak van het Ierse doel. Caldas gaf aan Croon, die bij zijn Wassenaarse club middenvelder is maar in het Nederlandse elftal aanvaller, de voorkeur boven de ervarener Constantijn Jonker.

Dat bleek ook al tegen Argentinië geen verkeerde keus.In de derde periode toonde Van der Weerden nogmaals zijn splijtende sleeppush, rechts hoog, en had ook Mirco Pruijser, die al een paar kansen onbenut had gelaten, succes. Hij pikte in de cirkel een passje van Valentin Verga om en sloeg vanuit de draai raak. In de slotminuut kreeg Jeroen Hertzberger nog een doelpunt achter zijn naam, al was de maker Iers.

De uitslag had, gezien het krachtsverschil, nog ruimer kunnen uitvallen. In de tweede helft joeg Oranje echter minder fanatiek op een topscore. Op de derde strafcorner van Van der Weerden had doelman David Harte een antwoord. Diens tweelingbroer Conor, eveneens bekend uit de Nederlandse competitie, raakte voor rust geblesseerd aan de buik en lag minutenlang op de grond. Hij werd met een eerstehulpwagentje van het veld gereden. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Robbert, Sander, Seve, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!