Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heemskerk uitgeschakeld op 200 vrij

Heemskerk uitgeschakeld op 200 vrij

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Femke Heemskerk heeft opnieuw een teleurstelling moeten incasseren op de Olympische Spelen. De 28-jarige zwemster strandde maandagavond in de halve finales van haar favoriete afstand, de 200 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

Heemskerk kwam niet verder dan de zestiende tijd: 1.57,82.De zoveelste teleurstelling voor de Nederlandse zwemploeg diende zich al in de series aan. Daarin bleef Heemskerk met 1.57,68 liefst 3 seconden boven haar Nederlandse record. Als nummer vijftien van de series plaatste ze zich ternauwernood nog voor de halve finales, maar daarin ging het maandagavond mis.

De zwemster uit Roelofarendsveen greep zaterdag met de estafetteploeg net naast een medaille op de 4x100 vrij (vierde). Heemskerk baalde zowel na de serie als de finale van haar tegenvallende splittijd. Later deze week komt ze individueel nog in actie op de 100 vrij. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke aan!