Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heemskerk naar halve finales 200 vrij

Heemskerk naar halve finales 200 vrij

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Femke Heemskerk heeft maandag bij de Olympische Spelen op het nippertje de halve finales gehaald op de 200 meter vrije slag. De 28-jarige zwemster, houdster van het Nederlands record, zette in de series de vijftiende tijd neer: 1.57,68.

Deel dit artikel op social media

Heemskerk hoopt zich maandagavond te plaatsen voor de eindstrijd van dinsdag.De zwemster uit Roelofarendsveen mocht vier jaar geleden ook meedoen aan de 200 vrij bij de Spelen van Londen, maar ze meldde zich toen af voor die afstand. Heemskerk deed wel mee aan de 100 vrij, waar ze in de halve finales strandde.

De Noord-Hollandse, die sinds eind vorig jaar in Frankrijk traint onder coach Philippe Lucas, greep zaterdag in Rio met de estafetteploeg net naast een medaille op de 4x100 vrij (vierde).

Robin Neumann strandde in de series met een tijd van 1.59,23, bijna anderhalve seconde boven haar persoonlijk record. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke en Robin aan!