Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Head en Paulis gehuldigd in Holland Heineken House

Head en Paulis gehuldigd in Holland Heineken House

Holland Heineken House Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ilse Paulis en Maaike Head zijn vrijdagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. De roeisters wonnen eerder op de dag olympisch goud in de lichte dubbeltwee.

Deel dit artikel op social media

"Ik zweef nog steeds en zo'n huldiging zorgt nog meer voor een roes", zei de 24-jarige Paulis na afloop voor de camera van NU.nl. "Ik geniet van elke seconde, maar het besef wat ik gepresteerd heb is er nog niet."

Ook de acht jaar oudere Head genoot op het podium, nadat ze in 2012 nog in de zaal stond tijdens de Spelen in Londen.

"Het was echt heel bijzonder. Ik wil alles in me opnemen. Vier jaar geleden stond ik mijn ploeggenoten nog toe te juichen in het Heineken House en nu stond ik zelf op het podium. Heel gaaf."

Meer medailles

Het goud van Head en Paulis is al de tweede roeimedaille voor Nederland op deze Spelen. Donderdag veroverde de dubbelvier zilver. Mogelijk volgt er zaterdag nog een medaille want dan komen de vrouwen acht en de Holland acht in actie.

"Ik denk dat er dan in ieder geval nog één medaille bij komt", keek Head vooruit. Paulis: "En op een mooie dag zijn het er twee."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ilse en Maaike aan!