Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hassan overtuigend naar finale 1500

Hassan overtuigend naar finale 1500

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Atlete Sifan Hassan heeft zich zondag overtuigend geplaatst voor de finale van de 1500 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De wereldkampioene indoor eindigde in haar halve finale als tweede achter de Ethiopische wereldrecordhoudster Gezebe Dibaba. Haar tijd was 4.03,62, die van Dibaba 4.03,06.

Hassan kende een moeizame aanloop naar Rio. De 23-jarige Arnhemse raakte voor het eerst in haar hardloopcarrière langdurig geblesseerd en dat tastte haar zelfvertrouwen danig aan. Bij de EK in Amsterdam won ze toch alweer het zilver.

In de halve finale van Rio liet ze zien dat de vorm in orde is. Ze paste haar gebruikelijke tactiek toe door de eerste ronden achteraan te hangen, om in de slotronde naar voren te spurten. Deze keer ging ze mee in het kielzog van Dibaba. De finale is dinsdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sifan aan!