Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Harde val Van Vleuten in olympische wegrace

Harde val Van Vleuten in olympische wegrace

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Wielrenster Annemiek van Vleuten is zondag tijdens de olympische wegrace voor vrouwen in de afdaling richting de eindstreep hard ten val gekomen. De 33-jarige Nederlandse lag op dat moment op kop in de koers.

Deel dit artikel op social media

Van Vleuten ging onderuit in een bocht en bleef roerloos in de berm liggen. De renster hield aan haar val een zware hersenschudding en drie kleine fracturen in haar wervelkolom over. Ze is vanaf het parkoers onder begeleiding van teamarts Robert Kemper naar een ziekenhuis gebracht.

Daar is ze onder begeleiding van Cees Rein van den Hoogenband, en in aanwezigheid van chef de mission Maurits Hendriks, aan haar verwondingen behandeld. De Nederlandse arts Sutmöller, de medische liaison van TeamNL in Rio, was eveneens ter plaatse.

Van den Hoogenband: "Er is een volledige CT-scan gemaakt. Daar zijn geen verdere bijzonderheden uit naar voren gekomen. Ze is volledig bij kennis en reageert adequaat. Ze wordt ter observatie 24 uur op de intensive care gehouden."

De teamleiding heeft tevens de ouders van Annemiek van Vleuten ingelicht.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!