Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters ten onder bij olympisch debuut

Handbalsters ten onder bij olympisch debuut

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Het olympische debuut van de Nederlandse handbalsters is op een teleurstelling uitgelopen. Oranje ging zaterdag in de Future Arena in Rio de Janeiro met 18-14 verrassend onderuit tegen Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Het team van bondscoach Henk Groener had de laatste twee ontmoetingen met de Françaises, in december in de kwartfinale van het WK en in maart bij het olympisch kwalificatietoernooi, nog overtuigend gewonnen.

Na een zwakke eerste helft (10-6 achter) herstelde een verbeten en met meer durf en lef spelend Oranje zich na rust. Een indrukwekkende inhaalrace bracht de handbalsters even langszij (12-12), maar Frankrijk liep daarna toch weer weg en trok overtuigend aan het langste eind.

Argentinië is maandag de volgende tegenstander van Nederland, dat in december de finale van het WK verloor. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!