Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters lieten zich voor kwartfinale inspireren door Van Rijsselberghe

Handbalsters lieten zich voor kwartfinale inspireren door Van Rijsselberghe

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De handbalsters hebben zich voor de olympische kwartfinale (32-23 winst) dinsdag tegen Brazilië laten inspireren door olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en oud-judoka Edith Bosch.

Deel dit artikel op social media

De 36-jarige Bosch, die drie olympische medailles won, was maandag door de staf uitgenodigd om de speelsters de avond voor de wedstrijd toe te spreken.

"Edith wilde dat meteen doen. Die sprong in de auto en zonder dat we het wisten nam ze Van Rijsselberghe mee", vertelt bondscoach Henk Groener.

"Zij hebben tegen de meiden over hun olympische ervaring vertelt, nadat de ploeg in de ochtend al met elkaar gesproken had. Het ging over wat er allemaal op je afkomt op de Spelen en dat heeft de ploeg goed gedaan. Ze wilden het liefst gisteravond al tegen Brazilië spelen."

Vertrouwen

Oranje speelde dinsdag tegen het Braziliaanse team veruit zijn beste wedstrijd tot dusverre in Rio de Janeiro, na slechts een zege in de groepsfase. "Ergens wisten we wel dat we het konden en tegen Brazilië kwam dat er eindelijk uit", vertelt keepster Tess Wester.

"Daar hebben we het gister ook over gehad, dat het nog niet echt liep. Het is niet dat er dingen uitgesproken moesten worden, maar we hebben wel tegen elkaar gezegd dat we vertrouwen in elkaar moesten hebben en dat we het samen moesten doen." 

"Na dat gesprek was iedereen ervan overtuigd dat de kwartfinale eindelijk onze wedstrijd zou worden. We wilden Brazilië slopen en dat hebben we gedaan."

Goud

Volgens de 23-jarige Wester had het bezoek van Van Rijsselberghe en Bosch ook een belangrijk aandeel in het bereiken van de halve finale.

"Als iemand die twee keer goud heeft gewonnen het woord neemt dan luister ik wel even. Ik wil namelijk ook goud. Het was leuk en lachen, maar het ging er ook om dat je op een evenement als de Spelen over bepaalde dingen geen controle hebt."

"Tegen Brazilië was dat ook zo met publiek dat tegen ons was en een scheidsrechter waarmee je het niet altijd even gezellig hebt. Maar dan moeten we toch blijven focussen en dat hebben we gedaan. Dit was een fantastische wedstrijd. Op naar de halve finale."

De halve finales worden donderdag gespeeld. Oranje treft daarin de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Spanje.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!