Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters in kwartfinale tegen Brazilië na verlies tegen Rusland

Handbalsters in kwartfinale tegen Brazilië na verlies tegen Rusland

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse handbalsters kunnen zich bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op gaan maken voor een confrontatie in de kwartfinale met gastland Brazilië. Het team van bondscoach Henk Groener verloor zondag de laatste groepswedstrijd met 34-38 van het nog ongeslagen Rusland en eindigde zo met vier punten als vierde in groep B. Bij rust was de stand 16-17. Oranje had zich vrijdag tegen Zweden al verzekerd van een plaats bij de laatste acht..

Deel dit artikel op social media

Nederland, dat als verliezend WK-finalist met veel optimisme aan het olympische handbaltoernooi begon, lijkt de grote vorm kwijt te zijn. In de groepsfase werd alleen gewonnen van het puntloze Argentinië. De duels met Zuid-Korea en Zweden eindigden onbeslist, terwijl Frankrijk en Rusland te sterk bleken.

Tegen Rusland was Estavana Polman met twaalf treffers topscorer aan de kant van Oranje. Michelle Goos trof zes keer doel en Laura van der Heijden vijf maal. Nederland had een groot deel van de eerste helft het initiatief, en nam een voorsprong van 10-7. Bij rust hadden de Russische vrouwen de stand al omgedraaid: 16-17. In de tweede helft was het in aanvallend opzicht weer in orde, maar met liefst 38 tegendoelpunten gaf het team van Groener verdedigend te veel weg.

,,Het ging lekker vandaag. Eindelijk. Hopelijk is het op tijd'', aldus Polman, die tegen Rusland bijna net zo vaak scoorde als in de vorige vier groepsduels bij elkaar (veertien treffers).

De kwartfinale tegen Brazilië is dinsdag. De Zuid-Amerikaanse vrouwen wonnen in groep A vier van de vijf wedstrijden, onder meer van wereldkampioen Noorwegen. Alleen van Spanje werd verloren. Bondscoach Groener bevalt de rol van 'underdog' wel: ,,Zij zijn eerste geworden in de groep, wij vierde. En zij hebben een vol stadion achter zich. Wij hebben dit toernooi naar onze teamvorm lopen zoeken, en vandaag zakte dat weer weg. Al speelt het ook mee dat we al wisten dat we geplaatst waren. Van beide kanten was het niet groots.''

Bij het WK in december, waar Nederland in de finale van Noorwegen verloor, werd Brazilië al in de achtste finales uitgeschakeld door Polen. Eind juli oefenden Oranje en Brazilië twee keer tegen elkaar: 29-27 voor Brazilië en een gelijkspel (23-23).

Vrouwen, groep B: Nederland - Rusland 34-38. Polman 12, Goos 6, Van der Heijden 5, Malestein 4.

Stand:
1. Rusland 5-10 
2. Frankrijk 5-8
3. Zweden 5-5
4. Nederland 5-4
5. Zuid-Korea 4-1
6. Argentinië 4-0.

Rusland, Frankrijk, Zweden, Nederland naar kwartfinale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!