Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters in halve finale tegen Frankrijk

Handbalsters in halve finale tegen Frankrijk

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse handbalsters spelen in de halve finale op de Olympische Spelen tegen Frankrijk. Dat land ontsnapte dinsdag in de kwartfinale in Rio de Janeiro tegen Spanje. Frankrijk stond lange tijd achter, maakte kort voor tijd gelijk (23-23), en sloeg toe in de verlenging: 27-26.

Deel dit artikel op social media

Oranje en Frankrijk kwamen elkaar in de groepsfase ook al tegen. In de eerste wedstrijd op de Spelen ging het team van bondscoach Henk Groener met 18-14 onderuit. De twee wedstrijden die beide landen daarvoor tegen elkaar speelden, won Nederland allebei.

De eerste keer was in december in de kwartfinale van het WK en de tweede keer tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in maart.Frankrijk eindigde in groep B als tweede met acht punten en verloor alleen van Rusland.

Nederland bereikte als nummer vier van die poule de kwartfinales, waarin dinsdag werd gewonnen van Brazilië (groepswinnaar in poule A).De halve finale tussen Nederland en Frankrijk is donderdag. Het tijdstip is nog niet bekend.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!