Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters bereiken halve finale na knappe zege op Brazilië

Handbalsters bereiken halve finale na knappe zege op Brazilië

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag op overtuigende wijze de halve finale bereikt van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg van bondscoach Henk Groener boekte een knappe zege op gastland Brazilië: 32-23.

Deel dit artikel op social media

De handbalsters spelen hun eerste Olympische Spelen ooit. De verliezend WK-finalist van 2015 won in de groepsfase slechts één wedstrijd en plaatste zich als derde voor de laatste acht. 

Brazilië eindigde in de andere poule als eerste door onder meer wereldkampioen Noorwegen te verslaan. De Nederlandse handbalsters spelen donderdag tegen Frankrijk of Spanje voor een plek in de finale. 

De eerste set in de Future Arena ging nog lang gelijkop tussen Nederland en Brazilië. Na het eerste halfuur leidde Nederland met 12-11. Estavana Polman en Laura van der Heijden hadden daar respectievelijk met vier en drie doelpunten een belangrijke bijdrage in.

Voorsprong

In de tweede set namen de Nederlandse handbalsters snel afstand van Brazilië. Binnen zeven minuten was de marge vergroot naar vier punten.

Die comfortabele voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en in de laatste tien minuten zelfs aanzienlijk vergroot. Polman was uiteindelijk zeven keer trefzeker. Lois Abbingh, Van der Heijden en Angela Malestein scoorden ieder vijf keer. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!