Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase/Rojer uitgeschakeld in dubbelspel

Haase/Rojer uitgeschakeld in dubbelspel

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Tennissers Robin Haase en Jean-Julien Rojer zijn zondag uitgeschakeld in het olympisch dubbelspel in Rio de Janeiro. Het Spaanse duo Rafael Nadal en Marc López was in de eerste ronde veel sterker: 6-4 6-4.

Deel dit artikel op social media

Binnen anderhalf uur rekenden de Spanjaarden af met het Nederlandse koppel. Vier jaar geleden bleven Haase en Rojer ook al in de openingsronde steken.

In de eerste set werden Haase en Rojer al direct gebroken en konden ze het sterke spel van Nadal en López niet bijhouden. In het tweede bedrijf ging het daarentegen lang gelijk op, maar maakte het Nederlandse koppel bij 4-4 bepalende fouten. Zo sloeg Haase tweemaal een dubbelfout en miste Rojer een eenvoudige smash. Nadal kon de partij daarop eenvoudig uitserveren.

De Spanjaard liet vooral in de tweede set met snoeiharde slagen van zich horen. Van zijn polsblessure was toen weinig te merken. Eerder op de dag liet Nadal weten dat zijn pols nog niet volledig is genezen. "Als het niet om de Spelen zou gaan, zou ik hier nu niet zijn'', zei Nadal na afloop van zijn eerste wedstrijd in het enkelspel die hij met winst afsloot. De tennisser stond sinds Roland Garros met zijn blessure aan de kant.

De uitschakeling van het Nederlandse koppel volgt op eerdere verliezen van Kiki Bertens en Robin Haase in de eerste ronde van het enkelspel. Mogelijk komen Bertens en Rojer nog in het gemengd dubbelspel in actie. Daarover valt komende week een beslissing, waarbij de gezamenlijke ranking doorslaggevend is.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin en Jean-Julien aan!