Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor zwemster Van Rouwendaal op 10km

Goud voor zwemster Van Rouwendaal op 10km

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Sharon van Rouwendaal heeft maandag voor de kust van de Copacabana de olympische titel veroverd bij het openwaterzwemmen.

Deel dit artikel op social media

Na een zware race over 10 kilometer voor de kust van het beroemde Braziliaanse strand tikte de 22-jarige zwemster als eerste aan. Van Rouwendaal bezorgde Nederland de tiende medaille bij de Olympische Spelen in Rio, waarvan de vijfde gouden.

De zwemster pakte vorig jaar bij de WK zilver achter de Française Aurélie Muller. In 2014 werd ze Europese kampioene op de 10 kilometer in Berlijn. Dit jaar was Van Rouwendaal in Hoorn op weg naar titelprolongatie, tot ze vlak voor de finish verkeerd zwom bij de laatste boei. Vorige week deed ze in het olympische zwembad van Rio ook mee aan de 400 meter vrije slag, maar daarop stelde ze teleur.

Europees kampioen Ferry Weertman, vorig jaar ook goed voor zilver bij de WK, komt dinsdag in actie op de Spelen.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sharon aan!