Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor baanwielrenster Ligtlee op keirin

Goud voor baanwielrenster Ligtlee op keirin

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft op de Olympische Spelen in Rio de gouden medaille gehaald op het onderdeel keirin. Ze hield de Britse Rebecca James en de Australische Anna Meares in de finale achter zich.

Deel dit artikel op social media

Ligtlee is tweevoudig Europees kampioene. Op WK's was ze nog nooit hoger geëindigd dan de elfde plaats. De renster had nog even tijd nodig om te beseffen dat ze de komende vier jaar als olympisch kampioene op het sprintonderdeel keirin door het leven gaat. "Dit is ongelooflijk'', hijgde ze na haar gouden race in Rio de Janeiro. "Ik durfde hier nog niet eens over te dromen.''

De Eerbeekse belandde in de finale door een valpartij van een concurrente. "Ik wist dat ik in de finale alles uit mezelf moest halen. Anders zou het helemaal niets worden. Dat heb ik gedaan. Ongelooflijk, ik heb even tijd nodig om dit te plaatsen.''

Ligtlee kwam met nog twee ronden te gaan in de finale brutaal op kop. Ze gaf haar leidende positie niet meer af. "Wat doen mijn benen pijn", reageerde ze. "Echt heel pijn. Niet normaal. Maar ik heb gewonnen. Echt bizar, niet te geloven.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis aan!