Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gal houdt hoop op medaille levend

Gal houdt hoop op medaille levend

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Edward Gal heeft de hoop op een Nederlandse medaille in de landenwedstrijd dressuur - brons lijkt het hoogst haalbare - levend gehouden. De ruiter uit Oosterbeek reed woensdag met Voice, het paard dat hij meenam naar Rio in plaats van de schrikachtige Undercover, een gedegen Grand Prix zonder veel risico's. De jury waardeerde zijn 'proef op zeker' met een score van 75,271 procent.

Deel dit artikel op social media

Daarmee bezet Gal voorlopig de vierde plaats, nadat dertig combinaties in de ring van het hippisch complex in Deodoro waren verschenen. Hij was daar tevreden mee. ,,Het is gelukt om geen fouten te maken. Ik had het gevoel dat Voice in het begin te veel weg wilde lopen, dus heb ik behoudend gereden om de controle te houden.''

Diederik van Silfhout (Arlando) en Hans Peter Minderhoud (Johnson) komen donderdag pas in actie. De prestatie van beiden tellen voor het teamtotaal omdat Adelinde Cornelissen opgaf om haar 19-jarige troeteldier Parzival in bescherming te nemen. De ruin bleek onvoldoende hersteld na de dag ervoor in de wang te zijn gebeten door een insect of spin. Dat leidde tot een lichaamstemperatuur van 40,2 graden en, na overleg met veterinair Jan Greve, tot het besluit een infuus te geven om de koorts te bestrijden. Dat lukte, maar woensdag presteren was te veel gevraagd.

De Duitsers Dorothee Schneider (Showtime) en Sonke Rothenberger (Cosmo) legden een stevige basis voor goud met 80,986 respectievelijk 77,329. De Britse amazone Fiona Bigwood (Orthilia) is halverwege het schema derde met 77,157.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Adelinde, Hans Peter, Diederik en Edward aan!