Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Frankrijk houdt handbalsters uit finale Rio

Frankrijk houdt handbalsters uit finale Rio

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Nederlandse handbalsters kunnen bij de Olympische Spelen nog maximaal als derde eindigden.

Deel dit artikel op social media

Het team van bondscoach Henk Groener ging donderdag in de spannende halve eindstrijd in de Future Arena met 24-23 (na een achterstand van 17-13 bij rust) onderuit tegen Frankrijk. Dat land was tijdens de eerste groepswedstrijd, vorige week zaterdag, ook al te sterk voor Oranje. Toen werd het 18-14.

Laura van der Heijden was met acht doelpunten wederom uitblinkster bij Nederland, dat in Rio de Janeiro debuteert op de Olympische Spelen bij het handbal. Lois Abbingh had in de laatste seconde gelijk kunnen maken, maar de bal eindigde tegen de paal.

In de strijd om het brons treffen de handbalsters zaterdag de verliezer van de tweede halve finale, die later op donderdag gaat tussen wereldkampioen Noorwegen en Rusland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!