Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fontijn kan leven met olympisch zilver

Fontijn kan leven met olympisch zilver

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Voor boksster Nouchka Fontijn hoeft haar Amerikaanse kwelgeest Claressa Shields niet meteen naar de profs over te stappen. "Voordat ze dat doet, wil ik minimaal nog één keer van haar hebben gewonnen. Ik had het beter gelijk hier kunnen doen'', sprak de 28-jarige fysiotherapeute uit Schiedam zondag in Rio de Janeiro met een moeizame glimlach.

Deel dit artikel op social media

Shields (21) was eerder dit jaar in de WK-finale met 3-0 te sterk voor Fontijn en in de olympische boksfinale in de klasse tot 75 kilogram verscheen dezelfde eindstand op het scorebord (40-36 39-37 39-37).

"Of ik kan leven met zilver? Wat dacht je? Maar ik weet niet of zij in deze partij nu de betere boksster was. Ik weet echt dat ik haar kan hebben. Maar om van de juryleden een ronde op je naam te krijgen tegen de titelhouder en tweevoudige wereldkampioen, moet je er heel dik overheen gaan. En dat is mij kennelijk niet gelukt.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!