Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Finn-zeiler Postma eindigt naast podium na diskwalificatie

Finn-zeiler Postma eindigt naast podium na diskwalificatie

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zeiler Pieter-Jan Postma is gediskwalificeerd in de tiende race van de Finn-klasse van zondag. De Fries wordt gestraft voor een botsing met de boot van de Argentijn Facundo Olezza vlak voor de start.

Deel dit artikel op social media

Olezza ging succesvol in protest, waardoor Postma zijn medaillekansen kan vergeten.

Postma eindigde zondag in de negende race als negentiende en als zestiende in de tiende race. Daarmee zakte hij al naar de zevende plaats in het algemeen klassement, op vijftien punten van de derde plek.

Nu de jury het protest van Olezza terecht acht, kan hij dinsdag na de medalrace niet meer op het podium terechtkomen.

Postma werd vierde op de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter-Jan aan!