Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eventingruiters naar vijfde plaats in landenklassement

Eventingruiters naar vijfde plaats in landenklassement

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse eventingruiters zijn na hun tweede onderdeel maandag bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro gestegen naar de vijfde plaats van het landenklassement.

Deel dit artikel op social media

Vooral Merel Blom maakte in de cross country indruk door met Rumour Has It foutloos te blijven en de optimale tijd maar net te overschrijden. Tim Lips en Alice Naber-Lozeman bleven in haar spoor. Theo van de Vendel kwam ten val en verdween met drie gebroken ribben uit de wedstrijd.

In de zware cross werd het klassement, zoals dat stond na de dressuur, aardig op zijn kop gezet. Australië leidt nu, voor Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Duitsland, de favoriet, zakte terug van de eerste naar de vierde plaats.

In het individuele klassement leiden voorlopig de Duitser Michael Jung met La Biosthetique, de Australiër Christopher Burton met Santano II en de Fransman Astier Nicolas met Piaf de B'Neville. Merel Blom is op de dertiende plek de beste uit de selectie van bondscoach Martin Lips.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo, Merel, Tim en Alice aan!