Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettezwemsters vallen buiten het podium

Estafettezwemsters vallen buiten het podium

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De teleurstelling bij de Nederlandse zwemsters was groot na de vierde plek op de 4x100 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio. Voor het eerst sinds Sydney 2000 vielen de estafettedames op dit onderdeel buiten het podium.

Deel dit artikel op social media

Marrit Steenbergen, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo kwamen in de finale tot een tijd van 3.33,81. Het goud was voor Australië in een wereldrecord van 3.30,65 voor de Verenigde Staten (3.31,89) en Canada (3.32,89).

De Nederlandse vrouwen behaalden in 2012 in Londen zilver op de 4x100 vrij. In Peking in 2008 veroverden ze het goud.

Kromowidjojo ging als laatste het water in. Ze was gespaard in de series. Ze nam in de finale de plek in van Maud van der Meer, maar Kromowidjojo kon de achterstand als slotzwemster niet meer goed maken.


"Ik ging voor alles of niks'', zei slotzwemster Ranomi Kromowidjojo. "Maar het lukte niet. We wisten ook wel dat het moeilijk zou worden. Het is toch wel wat anders dan vier of acht jaar geleden, maar we wilden toch wel graag een medaille halen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge, Ranomi, Femke en Marrit aan!