Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettezwemmers zevende op 4x200 vrij

Estafettezwemmers zevende op 4x200 vrij

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse estafettezwemmers hebben zich dinsdag in de olympische finale van de 4x200 meter vrije slag niet kunnen mengen in de strijd om de medailles. Dion Dreesens, Maarten Brzoskowski, Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren eindigden in de eindstrijd als zevende, in een tijd van 7.09,10.

Deel dit artikel op social media

Het goud ging naar de Verenigde Staten. Michael Phelps tikte als slotzwemmer aan na 7.00,66. Dat betekende zijn 21e olympische titel.

De Nederlandse mannenploeg veroverde eerder dit jaar in Londen de Europese titel. Het behalen van de olympische finale, nog zonder kopman Verschuren in de series, werd al gezien als een knappe prestatie. De laatste Nederlandse medaille bij de Spelen op dit onderdeel dateert van 2000. In Sydney pakte de estafetteploeg, met Pieter van den Hoogenband als kopman, het brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dion, Sebastiaan, Maarten en Ben aan!