Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafetteploeg uitgeschakeld

Estafetteploeg uitgeschakeld

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Nederlandse estafetteploeg is donderdag in de series van de 4x100 meter bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro uitgeschakeld. Solomon Bockary, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Giovanni Codrington kwamen met een tijd van 38,53 niet verder dan de achtste plaats.

Deel dit artikel op social media

Japan won in 37,68. Volgens afspraak liep Churandy Martina niet mee in de series.

Jamaica kwalificeerde zich wel voor de finale, door tweede te worden in de tweede serie, 37,94. Daardoor krijgt Usain Bolt de kans voor de derde opeenvolgende keer drie keer goud op de Spelen te winnen. Bolt, die niet meeliep in de serie, won in Rio eerder de 100 meter. Hij staat in de finale van de 200 meter. Voor Jamaica liepen nu Jevaughn Minzie, Asafa Powell, Nickel Ashmeade en Kemar Bailey-Cole.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy, Hensley, Giovanni, Joren, Solomon en Dimitri aan!