Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafetteloopsters uitgeschakeld

Estafetteloopsters uitgeschakeld

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse vrouwenestafetteploeg is donderdag bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro uitgeschakeld in de halve finale van de 4x100 meter. Jamile Samuel, Dafne Schippers, Tessa van Schagen en Naomi Sedney kwamen in hun reeks niet verder dan de zesde plaats in 42,88.

Deel dit artikel op social media

Met opwellende tranen in haar ogen stapte Dafne Schippers donderdag het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro uit. Haar droom om olympisch kampioene te worden, was de avond daarvoor al mislukt.

Dertien uur later miste Schippers met de Nederlandse estafetteploeg een plek in de finale van de 4x100 meter en dat rekende ze zichzelf volledig aan. ,,Dit was gewoon mijn fout'', zei de zichtbaar aangeslagen Schippers na de series.

De eerste wissel tussen startloopster Jamile Samuel en Schippers verliep rommelig, omdat de nummer twee van de 200 meter te vroeg weg was. ,,Misschien zegt dat ook wel iets over de scherpte die ik heb. Dit was echt mijn schuld, ik baal hier enorm van. Voor mezelf is dit teleurstellend, maar ik vind het helemaal erg dat ik het team teleurstel. Het zijn niet de Spelen geworden waar ik op had gehoopt.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne, Naomi, Jamile en Tessa aan!