Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste overwinning handbalsters op Spelen

Eerste overwinning handbalsters op Spelen

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste overwinning op de Olympische Spelen binnen. Oranje zette maandag de tweede groepswedstrijd in Rio tegen Argentinië in winst om: 26-18.

Deel dit artikel op social media

De nummer twee van de wereld was het aan zijn stand verplicht om de Argentijnsen, op papier de zwaksten in de groep, te verslaan. Oranje was het toernooi zaterdag begonnen met een pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk (14-18).

De handbalsters speelden een wisselvallige wedstrijd, waarin ze tot twee keer toe een royale voorsprong uit handen gaven. Uiteindelijk trokken ze de wedstrijd in de slotfase toch naar zich toe. Oranje speelt woensdag tegen Zuid-Korea, dat al twee keer heeft verloren. De laatste twee groepswedstrijden zijn tegen Zweden en Rusland, die allebei twee zeges op zak hebben. De eerste vier landen uit de groep gaan naar de kwartfinales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!