Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin vol twijfels naar start Spelen

Dumoulin vol twijfels naar start Spelen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Wielrenner Tom Dumoulin leeft vol twijfels toe naar de start van de Olympische Spelen. De breuk die hij twee weken geleden in de Tour de France opliep nabij zijn linkerpols, houdt de Limburger nog ieder moment bezig.

Deel dit artikel op social media

Dumoulin sloeg deze week twee trainingsritten over het olympische parcours over, omdat de pols nog steeds voor problemen zorgt. "Niet dat het echt niet ging, maar voor de zekerheid. Om die pols rust te geven'', zei Dumoulin donderdag, twee dagen voor de wegwedstrijd. "Het is elke dag kijken wat ik wel en niet kan. Dat geeft veel onzekerheid, ik begin ook te twijfelen.

Het zijn geen leuke weken zo.''Toch stapt hij zaterdag aan de Copacabana op de fiets voor een loodzware tocht over 240 kilometer, al is het bijna ondenkbaar dat Dumoulin de wedstrijd gaat uitrijden. Zeker met het oog op de tijdrit van woensdag. "Ik ga geen risico nemen. Als ik teveel pijn heb, stap ik af.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!