Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin stapt af in wegrace

Dumoulin stapt af in wegrace

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Tom Dumoulin is zaterdag al na zo'n twintig minuten fietsen in de olympische wegrace afgestapt. Hij wil zijn linkerpols die hij twee weken geleden brak in de Ronde van Frankrijk zo veel mogelijk sparen voor de tijdrit van komende woensdag op de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Dumoulin is één van de topfavorieten voor de winst van de olympische tijdrit. De Limburger wil zo weinig mogelijk risico nemen in aanloop naar de tijdrit en zijn gekwetste pols niet blootstellen aan de kasseienstroken op het parcours van de wegrace.

De winnaar van twee etappes in de Tour moest zaterdag van start gaan op Copacabana voor een loodzware tocht over 240 kilometer. Anders had hij woensdag niet aan de olympische tijdrit mogen deelnemen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!