Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin denkt voluit te kunnen gaan tijdens olympische tijdrit

Dumoulin denkt voluit te kunnen gaan tijdens olympische tijdrit

Cheer!

Tom Dumoulin verwacht volgende week voluit te kunnen gaan tijdens de olympische tijdrit in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Limburger brak een spaakbeen bij een valpartij in de negentiende etappe van de Tour de France, waardoor zijn deelname in Rio in gevaar kwam. Zaterdag reisde hij echter al wel af naar Brazilië.

Nu denkt Dumoulin weinig hinder van zijn blessure te ondervinden tijdens de tijdrit. "De verwachting is dat ik op tijd fit ga raken. Ik kan in principe niets kapot maken en ik kan over een week vol aan mijn stuur trekken", zegt hij tegen de NOS.

"Het gaat alleen pijn doen en die pijn moet ik kunnen verbijten. Ik heb nu voor de training geen pijnstillers genomen, maar dat ga ik voor de wedstrijd wel doen. Ik hoop dat me dat net een beetje extra kan geven."

Topfavorieten

Dumoulin rijdt zaterdag de wegwedstrijd in Rio. De woensdag erna start hij in de tijdrit, waar hij één van de topfavorieten is voor het goud.

Tijdens de Tour won Dumoulin twee etappes, waaronder een tijdrit. De Nederlands kampioen tijdrijden won eerder dit jaar ook de openingstijdrit in de Giro d'Italia.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!