Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dressuurploeg jaloers op 'Nederlandse' paarden

Dressuurploeg jaloers op 'Nederlandse' paarden

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Een tikkeltje jaloers keek bondscoach Johan Rockx van de Nederlandse dressuurruiters vrijdag naar paarden van de concurrentie. Charlotte Dujardin stelde het zilver voor Groot-Brittannië veilig op Valegro, de Amerikaanse Laura Graves verwees Oranje in de landenwedstrijd van de Olympische Spelen naar de vierde plaats dankzij een foutloze proef op Verdades. Beide paarden komen uit Nederland, maar bezorgen de concurrentie nu medailles.

Deel dit artikel op social media

"We moeten zorgen dat we betere paarden krijgen en onze eigen goede paarden in het land houden'', zei Rockx, nadat de dressuurruiters naast het podium waren gevallen. "Valegro en Verdades zijn fantastische paarden die zijn weggekocht uit Nederland. Zulke dieren hebben we zelf nodig om de stap naar het podium te kunnen maken'', aldus Rockx, die zijn ruiters niets kwalijk nam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Adelinde, Hans Peter, Diederik en Edward aan!