Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dag 5 in Rio: twee wielermedailles voor TeamNL

Dag 5 in Rio: twee wielermedailles voor TeamNL

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – TeamNL kan op dag 5 van de Olympische Spelen in Rio opnieuw twee medailes aan het totaal toevoegen. Tom Dumoulin won zilver op de tijdrit. Bij de vrouwen was er het brons voor Anna van der Breggen op ditzelfde onderdeel. Daarmee komt het toaal aantal medailles van TeamNL op vier.

Deel dit artikel op social media

Dumoulin moest op het dan weer natte, dan weer droge traject 47 seconden toegeven op de ongenaakbare Zwitser (35), die in Peking (2008) op deze discipline ook al goud won. Lees meer

Anna van der Breggen won brons op de individuele tijdrit. De Nederlandse klokte tijd van 44:37.80. Het is de tweede medaille voor Van der Breggen, nadat ze eerder goud pakte op de wegwedstrijd. Ellen van Dijk werd vierde met een tijd van 44:48.74.

Slechte weer
Het slechte weer waar de wielrenners mee te kampen hadden, had ook gevolg voor het roeiprogramma, dat compleet werd afgelast. Lees meer

De Nederlandse volleybalsters hebben het derde groepsduel op de Olympische Spelen winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti zette op overtuigende wijze Italië opzij: 3-0 (25-21, 25-20 en 25-20). Lees meer

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben ook hun derde en laatste groepswedstrijd op de Spelen gewonnen. Ze klopten op de Copacabana van Rio het Poolse duo Piotr Kantor en Bartosz Losiak: 21-19 21-19. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben woensdag in hun laatste poulewedstrijd bij het olympisch beachvolleybaltoernooi met 2-1 verloren van het Australische duo Taliqua Clancy en Louise Bawden.

Turner Bart Deurloo  eindigde als vijftiende in de meerkampfinale in Rio. "Voor mijn gevoel begin ik nu pas. Ik ben fitter dan ik ooit ben geweest en ik word nog fitter. Dat voel ik.'' Lees meer

Zeiltoernooi
Afrodite Zegers en Anneloes van Veen kwamen voor het eerst in actie in de 470-klasse. Ze openden met een zestiende plaats en revancheerden zich door in de tweede race als tweede over de finishlijn te komen achter het Nieuw-Zeelandse duo Jo Aleh/Polly Powrie. In het algemeen klassement zijn ze achtste. Marit Bouwmeester schoof in de Laser Radial-klasse op naar de derde plaats. Bij de mannen handhaafde Rutger van Schaardenburg zich eveneens voorin, derde. In de Nacra 17 zijn Mandy Mulder en Coen de Koning negende. Pieter-Jan Postma is in de Finn veertiende. Lees meer

Voor Rick van der Ven (25) zit het olympisch toernooi erop. De boogschutter, die zijn sport vier jaar geleden onder de aandacht bracht door vierde te worden in Londen, werd woensdag in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Ook Mitch Dielemans vond zijn waterloo.

Kim Polling slaagde er woensdag niet in de kwartfinales te bereiken op de Olympische Spelen. De judoka verloor in haar eerste partij van de Japanse Haruka Tachimoto. Ook Noël van 't End ging direct onderuit. Gebroken stond hij de pers te woord.

Edward Gal heeft de hoop op een Nederlandse medaille in de landenwedstrijd dressuur levend gehouden. De ruiter uit Oosterbeek reed woensdag met Voice een gedegen Grand Prix zonder veel risico's. Eerder kon Adeline Cornelissen haar eerste proef niet voltooien. Haar paard Parzival was niet fit. Lees meer

De Nederlandse hockeysters hebben woensdagavond ook het derde duel gewonnen bij het olympisch toernooi in Rio. China werd op de valreep met 1-0 verslagen. Kitty van Male maakte een minuut voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Voorafgaand aan het duel wist Nederland al dat het zeker was van de kwartfinales. Lees meer

De handbalsters hebben in de nacht van woensdag op donderdag in een thriller gelijkgespeeld tegen Zuid-Korea in het olmypisch toernooi in Rio. Het spannende duel eindigde in 32-32. Lees meer

De estafettezwemsters hebben de finale gemist op de 4x200 meter vrije slag. Ranomi Kromowidjojo daarentegen is zeker van een plaats in de finale van de 100 meter vrije slag. De Groningse kwam in haar halve finale tot een tijd van 53,42. Femke Heemskerk haalde het niet. Ik voel me als Max Verstappen in een Lada'', zei de 28-jarige Zuid-Hollandse treffend na haar vroegtijdige uitschakeling. "Misschien is de motor oververhit.'' Lees meer

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!