Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Caldas: van onszelf verloren

Caldas: van onszelf verloren

Coaching Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Bondscoach Max Caldas van de Nederlandse hockeyers wist niet wat hij dinsdagavond in Rio de Janeiro zag. Was dit dezelfde ploeg die zondag wereldkampioen Australië met 4-0 had afgedroogd? ,,Ik herkende mijn eigen team niet'', verzuchtte hij na de dramatische nederlaag (1-3) tegen België in de halve finales van het olympisch toernooi.

Deel dit artikel op social media

,,We hebben van onszelf verloren. De spelers hebben zichzelf in de steek gelaten.''Volgens Caldas was het niet gelukt om de positieve energie van het swingende duel met Australië mee te nemen naar de wedstrijd tegen België. ,,Het was een beetje sloom allemaal. De scherpte ontbrak in alle linies. Daardoor hebben we ook te weinig rendement gehaald uit onze kansen. Alles duurde te lang bij ons, keuzes werden uitgesteld, we zijn nat gegaan in de uitvoering. We hebben deze wedstrijd terecht verloren. Dat zegt wat over België, maar ook over mijn eigen ploeg.''

Caldas vond dat zijn ploeg de doelpunten veel te makkelijk had weggegeven. ,,Onwaarschijnlijk gewoon, vooral die derde treffer mag nooit op deze manier vallen. Toch blijf ik achter mijn spelers staan. We moeten donderdag nog om brons spelen tegen Duitsland. Als land en als sport zijn we verplicht om vol voor de derde plaats te gaan, opdat we niet met lege handen naar huis gaan.''

De Nederlandse afgang kwam voor Caldas als een volslagen verrassing. ,,We hebben na Australië geen enkel signaal gekregen of gezien dat hierop duidde. Ik ben nu best leeg. Ik ga nu eerst met de spelers praten. We hebben een gouden kans op de finale laten liggen. We hebben een heel slechte wedstrijd gespeeld. De hele ploeg gaf niet thuis. Dit voelt als een stap achteruit in onze ontwikkeling.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Robbert, Sander, Seve, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Robert, Sander, Jorrit, Hidde, Jaap en Max aan!