Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Büchli snapt jury in bizarre keirinfinale

Büchli snapt jury in bizarre keirinfinale

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Matthijs Büchli stapte dinsdag met een zilveren medaille om zijn nek van de wielerbaan, maar dat had zomaar goud kunnen zijn als de jury de regels strikt had gehanteerd. De Britse winnaar Jason Kenny was namelijk één van de renners die tijdens de keirinfinale van de Olympische Spelen te vroeg voorbij de derny sprintte. De finale werd daardoor tot twee keer toe afgeschoten en weer opnieuw gestart.

Deel dit artikel op social media

"Wellicht staat er tussen de reglementen nog een sterretje, dat aangeeft dat de jury de regels zelf kan hanteren'', zei Büchli. Tot twee keer toe gingen renners te vroeg aan, op het moment dat de brommer die het tempo langzaam opvoert tijdens de acht rondes van de baan stuurde.

"Vanuit sportief oogpunt heeft de jury denk ik besloten om de olympische finale gewoon met zes man te rijden, in plaats van met vier of drie. En bij de tweede keer wilden ze waarschijnlijk consequent zijn'', aldus Büchli, die bij de derde poging naar het zilver sprintte achter Kenny.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Matthijs aan!