Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bronzen roeiers gehuldigd in Holland Heineken House

Bronzen roeiers gehuldigd in Holland Heineken House

Holland Heineken House Rio 2016

Cheer!

De roeiers van de Holland acht zijn zaterdagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Kaj Hendriks, Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Boudewijn Roell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en Peter Wiersum veroverden eerder op de dag olympisch brons. Alleen Groot-Brittannië en Duitsland waren sneller.

In eerste instantie was het achttal niet tevreden met de derde plaats. "Het eerste wat ik voelde toen we over de finish kwamen was teleurstelling", zei Versluis na de huldiging voor de camera van NU.nl.

"We lagen namelijk op koers voor zilver en kwamen eigenlijk voor goud. De hoofdjes gingen naar beneden. Maar nu ik hier sta ben ik toch wel trots op wat we hebben laten zien. We hebben een mooi bronzen plak gepakt."

Video: reactie coach Mark Emke
Video: 'We hebben zilver verloren'

Derde medaille

Het brons voor de Holland acht was de derde roeimedaille voor Nederland deze Spelen, na goud voor de lichte dubbel twee en zilver voor de dubbelvier.

"Dat betekent dat we het als roeien heel goed gedaan hebben", zei Wieten. "Ik hoorde dat we het vierde roeiland zijn van deze Spelen. Goud, zilver en brons is een hele mooie reeks om mee naar huis te gaan."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier, Dirk, Boudewijn, Robert, Boaz, Peter, Kaj en Mechiel aan!