Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester tweede, Van Schaardenburg achtste

Bouwmeester tweede, Van Schaardenburg achtste

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zeilster Marit Bouwmeester staat na twee races tweede in de Laser Radial-klasse. Achter de Chineese Lijia en voor de Deense Anne-Marie Rindom. 

Bouwmeester zeilde naar een zesde en een vijfde plaats. De Chineese, winnaar van het goud in Londen, zeilde naar een derde en een vierde plaats. Bouwmeester reageerde na afloop van de wedstrijden voor de camera's van de NOS als volgt: "Het was niet zo goed, ook niet heel slecht eigenlijk. Het was echt een lastige dag. Deze baan is ook heel tricky. Ik vind het wel prima om mee te beginnen. Nu elke dag een stapje beter."

Het was een rommelige dag met veel positie wisselingen, waarin eigenlijk alleen Bouwmeester en Lijia constant voeren. Bouwmeester: "Het is wel een beetje typisch Rio. De wind valt weg, de wind is extreem. Er gebeuren rare dingen. In de eerste race verlies ik een paar plaatsen, in de tweede kreeg ik een jury straf. Maar dat soort dingen gebeuren echt hier. Dus het is gewoon accepteren en vechten. Het wordt een grote battle naar het einde."

Laser
In de Laser-klasse eindigde Rutger van Schaardenburg in de openingsrace als derde achter de Kroatische winnaar Tonci Stipanovic en de nummer twee Sergei Komissarov uit Rusland.

De 28-jarige Noord-Hollander, vier jaar geleden in Londen veertiende, kwam in de tweede heat niet verder dan een 21e plek, waardoor hij in het tussenklassement de nummer acht is.

In de Laser- en de Laser Radial-klasser worden er tien heats en een medal race gevaren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit en Rutger aan!