Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester lonkt naar Tokio 2020

Bouwmeester lonkt naar Tokio 2020

Rio 2016 RoadToTokyo

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Als het aan zeilster Marit Bouwmeester ligt, gaat ze bij de Olympische Spelen van Tokio 2020 opnieuw voor goud. ,,Ik vind het spelletje veel te leuk, dus ik ben zeker van plan om door te gaan'', liet de 28-jarige Friezin dinsdag in Rio de Janeiro na haar gouden afronding in de Laser Radial weten.

Deel dit artikel op social media

,,Volgens mij word ik nog elke dag beter. Ik denk ook dat ik in deze klasse blijf zeilen. Lekker alleen in een bootje, ik ben nu eenmaal een solist.''

Bouwmeester vormde na het zilver bij Londen 2012 een hecht driemanschap met de ervaren coach Jaap Zielhuis en haar fanatieke broer Roelof, die als sterke sparringpartner fungeerde. Het is nog onduidelijk of het succesvolle trio gezamenlijk richting Tokio 2020 gaat.

,,Ik ben tijdens de medalrace van Marit duizend doden gestorven, dus ik moet even bijkomen'', grinnikte oud-olympiër Zielhuis. ,,Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik wil eerst even chillen. Maar ik zal best wel in het zeilen actief blijven.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!