Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bokser Lacruz zorgt voor feestelijke rentree

Bokser Lacruz zorgt voor feestelijke rentree

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Enrico Lacruz heeft aan de langverwachte rentree van het Nederlandse boksen op het olympische podium een feestelijk tintje gegeven. De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen won zondag in Rio de Janeiro op punten van Lai Chu-En uit Taiwan.

Deel dit artikel op social media

De jury was enigszins verdeeld: 2-1 (29-28 30-27 28-29).Nederlandse boksers waren bij Barcelona 1992 voor de laatste keer actief bij de Olympische Spelen. De huidige bondscoach Hennie van Bemmel fungeerde destijds als assistent-coach.

Lacruz versloeg zijn twee jaar jongere tegenstander eind juni ook al in de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe. De jonge Nederlander won dat evenement en dwong daardoor op het laatste moment, weliswaar als 'bespreekgeval' bij sportkoepel NOC*NSF vanwege zijn te lage ranking, alsnog een ticket naar Rio 2016 af. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Enrico aan!