Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

BMX'ers naar kwartfinale

BMX'ers naar kwartfinale

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - BMX'ers Twan van Gendt, Niek Kimmann en Jelle van Gorkom hebben woensdag de kwartfinale bereikt op de Olympische Spelen. Ze schaarden zich in de kwalificaties zonder al te veel problemen bij de beste dertig.

Deel dit artikel op social media

Van Gendt was de rapste Nederlander. Hij tekende voor de zesde tijd. Kimmann eindigde als achtste, Van Gorkom werd zeventiende in het Centro de Olimpico de BMX. De Fransman Joris Daudet was de snelste in de kwalificaties.

Vrouwen
Laura Smulders heeft zich woensdag in het Centro de Olimpico de BMX als derde gekwalificeerd. Met haar tijd van 35,114 seconden gaf zij ruim een halve tel toe op de snelste vrouw, de Colombiaanse wereldkampioene Mariana Pajon. De Australische Caroline Buchanan leverde de tweede tijd af.

Merle van Benthem reed naar een negende tijd. Zij liet in de kwalificatierace een tijd van 35,644 seconden noteren. In de kwalificatie wordt de plaatsing en vertrekpositie voor de halve finales bepaald, die vrijdag worden verreden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas, Niek, Laura, Jelle, Merle en Twan aan!