Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Besef moet bij Van der Breggen nog komen

Besef moet bij Van der Breggen nog komen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Heel blij kon wielrenster Anna van der Breggen zondag direct na winst van haar gouden medaille bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen nog niet zijn. Daarvoor had de harde val van landgenote Annemiek van Vleuten, die op weg was naar de zege, te veel indruk gemaakt.

Deel dit artikel op social media

"Ik zag Annemiek liggen. Het zag er schokkend uit. Je schrikt je rot'', aldus Van der Breggen. "Dan duurt het even voordat je je realiseert dat je door moet fietsen.''

De Zweedse Emma Johansson, die ook deel uitmaakte van het groepje dat achter Van Vleuten en de Amerikaanse Mara Abbott reed, zei tegen Van der Breggen: "Kom op, we doen het voor Annemiek.''

Lang leek Van der Breggen te moeten strijden voor plek twee, maar ze slaagde er samen met Johansson en de Italiaanse Elisa Longo Borghini toch nog in Abbott (die een maximale voorsprong op het drietal had van 38 seconden) voorbij te fietsen. Hoewel Van der Breggen niet bekend staat als goede sprintster, plaatste ze op 150 meter voor de finish de beslissende demarrage. "Ik zag dat bordje van 150 meter staan, en ik dacht: ik ga. Heel onwerkelijk allemaal dit'', aldus de Nederlandse, die na de finish kort juichte, maar daarna vooral wilde weten hoe het met Van Vleuten ging."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!